MENI

Ledeni talas u Srbiji na kraju februara, promenljivo vreme i u martu

U narednih pet do šest dana u Srbiju dolaze ledeni dani, u jutarnjim satima sa umerenim i jakim mrazem. Očekuje se da će promenljivo vreme biti i u martu, sa čestim naoblačenjima sa kišom, a u višim planinskim predelima i sa snegom. Međutim, meteorolozi ne očekuju da će biti još ledenih dana.

Pixabay

Kako kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu, od sutra će veći deo zemlje zahvatiti ledeni talas, pa će temperature biti za šest do devet stepeni ispod proseka za ovo doba godine. Sledi ledena nedelja sa jutarnjih čak 17 ispod nule, a najviša dnevne temperature neće prelaziti u plus.

– Ledeni talas trajaće do 2. marta – kaže Branko Bijelić, iz RHMZ. – Najhladnije će biti po kotlinama jugozapadne Srbije. U tom periodu jutarnje temperature biće do minus 19, a najviša dnevna biće od minus sedam do minus tri. U ovom periodu padaće sneg.Od kraja naredne nedelje oblačno sa slabom kišom. U jutarnjim satima 3 stepena, tokom dana do 11 stepeni. U četvrtak, 1. marta, očekuje se da će temperatura preći nulu za stepen ili dva.

Očekuje se da će promenljivo vreme biti i u martu, sa čestim naoblačenjima sa kišom, a u višim planinskim predelima i sa snegom. Međutim, meteorolozi ne očekuju da će biti još ledenih dana.

Budući da su padavine bile ispod proseka ove zime, ne očekuju se veći problemi sa poplavama.

Нема коментара:

Постави коментар