MENI

Kako da vam bilo koja obuća postane otporna na kišu?

Kiša i odlazak na posao ili do grada svakako nisu savršena kombinacija. Prvo na šta pomislimo kada vidimo kišu jeste da ponesemo kišobran i odaberemo adekvatnu obuću da nam ne bi bile mokre noge. Sada ćemo vam otkriti trik koji će učiniti da sva vaša obuća bude vodootporna.

YouTube screenshot

Sigurno ste mnogo puta poželeli da obujete baš omiljene cipele na odevnu kombinaciju, a onda ste shvatili da pada kiša, da one nisu vodootporne, i da će vam uprkos želji da budete moderni, i u tonu, noge ostati mokre ceo dan.

Sve što vam je potrebno jeste par obuće koji želite da nosite, fen i pčelinji vosak. Ukoliko nemate pčelinji vosak poslužiće i sveća, samo vodite računa da ne bude bela da vam ne bi ofarbala omiljeni par cipela. Procedura je vrlo jednostavna. Istrljajte obuću svećom vrlo pažljivo sa svih strana, a zatim osušite fenom.

Kada budete sigurni da se vosak otopio i ušao u baš sve pore, ostavite cipele da se osuše na par minuta. One su sada spremene da izađete na kišu, a ovaj postupak možete odraditi kako sa kožnom, tako i sa platnenom obućom, i obućom od antilopa.

Нема коментара:

Постави коментар