MENI

Mali trik da lubenica postane još slađa!

Leto je i vreme za bostan. Postoji i mali trik da vam lubenica bude još sočnija. Kada isečete parčiće, začinite ih sa malo soli. Osim što će so lubenici dati slatkasto-slani ukus, so će dodatno naglasiti slatkoću lubenice zbog koje ćete voćnu ovu letnju poslasticu još više zavoleti.

congerdesign / Pixabay

So ovde pomaže zahvaljujući kontrastu koji pravi u odnosu na slatki ukus lubenice, a pritom će odstraniti i dobar deo vode, pa ostaje samo slasni deo lubenice. Ne samo to, so vas tera da proizvodite više pljuvačke, pa vam lubenica i zbog toga deluje još slasnije.

Ono na šta treba da obratite pažnju je da ne preterate – mali prstohvat soli na celu krišku lubenice. Ako preterate, upropastićete sve jer nećete osetiti sladak ukus, samo so.
Lubenica nije jedina namirnica čiji ukus možete da pojačate dodavanjem soli. Biljne čajeve je takođe preporučljivo da začinite s malo soli.

Probajte, uverićete se i sami da ideja uopšte nije loša!

Нема коментара:

Постави коментар