MENI

Prognoza: Od sutra ponovo ledeni dani u Srbiji

U većem delu Srbije od ponedeljka, 16. januara, se očekuju ledeni dani, mada sa ne tako niskim tempretarturama kao u proteklom ledenom periodu, a do četvrtka će povremeno biti snega, dok će od petka biti suvo uz delimično razvedravanje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.



U nižim predelima očekuje se manje povećanje visine snežnog pokrivača, a na planinama jak vetar, stvaranje snežnih nanosa i povećanje visine snežnog pokrivača od 10 do 30 centimetara.

Od sutra do nedelje, 22. januara, najniža temperatura biće od minus deset do minus četiri stepena, lokalno i niža, a najviša od minus četiri stepena do nule.

U Srbiji će sutra ujutro ponegde po kotlinama i u nižim predelima biti magla. Naoblačenje sa slabim snegom sa jugozapada proširiće se na ostale krajeve uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Duvaće slab do umeren vetar, koji će u Podunavlju, Pomoravlju i na planinama biti u pojačanju.

Najniža temperatura od biće od minus 12 do minus četiri stepena, a najviša od minus tri do jedan stepen.U Beogradu će sutra ujutro u pojedinim delovima grada biti magla, a u toku dana pretežno oblačno, pre podne suvo, posle podne i uveče povremeno slab sneg, uz slab do umeren vetar, koji će posle podne biti u pojačanju. Najniža temperatura biće oko minus četiri, na periferiji do minus sedam, a najviša oko nule.

Нема коментара:

Постави коментар