MENI

RTS pokreće paket TV kanala!

Radio-televizija Srbije gledaocima će do jeseni ponuditi najmanje pet novih specijalizovanih kanala. To je omogućeno potpisivanjem ugovora sa "Telekomom Srbija" o poslovnoj saradnji na proizvodnji i distribuciji paketa televizijskog programa. "RTS paket" će moći da prate korisnici MTS televizije, a samo jedan od specijalizovanih programa biće informativni kanal.  


Pored televizijskih kanala, sastavni deo "RTS paketa" činiće i probrani igrani program iz bogate produkcije RTS-a.

Realizacijom potpisanog ugovora svi korisnici MTS televizije imaće mogućnost da gledaju najkvalitetnije sadržaje RTS-a sa naglaskom na dečji, obrazovni, naučni, školski i dramski program.

Pored ovih sadržaja, korisnike MTS televizije očekuju i aktuelne emisije informativnog i zabavnog karaktera praćene brojnim uključenjima uživo sa najvažnijih događaja.

Direktor Javne medijske ustanove Radio-televizije Srbije Dragan Bujošević rekao je da RTS ima tri cilja koja želi da ostvari u saradnji sa "Telekomom".

"Prvi cilj je da damo novi sadržaj i program našim gledaocima, ali i onima koji to do sada nisu bili, koristeći neizmerno blago koje RTS poseduje i stvara u poslednjih 57 godina. Ukoliko bi RTS u ovom trenutku prestao da proizvodi program, imali bismo program za narednih 26 godina", rekao je Bujošević.

Saradnja sa "Telekomom" omogućiće RTS-u da bude prisutan na celoj zemaljskoj kugli kao i da bude dostupniji mladim ljudima koji gledaju televiziju putem mobilnih telefona i tableta, ističe Bujošević.

"Treći cilj jeste da zarađeni novac uložimo u naš program, kulturno-umetnički, dokumentarni, obrazovni, dečji, školski, domaće serije, jer su ti programi nešto što razlikuje RTS od drugih televizija", rekao je Bujošević.

Generalni direktor "Telekoma Srbija" Predrag Ćulibrk rekao je da je potpisivanjem ugovora između RTS-a i "Telekoma" otvorena nova stranica u saradnji dve institucije koje uživaju ogromno poverenje građana Srbije.

Izvor: RTS

Нема коментара:

Постави коментар