MENI

Dugoročna prognoza vremena za JUL, AVGUST i SEPTEMBAR 2017.

Kakvo nas vreme, prema mesečnoj prognozi, očekuje tokom narednog letnjeg perioda 2017. godine?

Nitin Dhumal / PexelsU julu 2017 - toplo i suvo, prognoza je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije.

Adam Kontor / Pexels
Početkom meseca jula očekuje se prosečno toplo i promenljivo vreme, sa kišom mestimično ili lokalnim pljuskovima, sa grmljavinom i najvišom dnevnom temperaturorom od 24 do 26 stepeni.

U periodu od 6. do 31. jula predviđa se toplije i uglavnom suvo vreme sa srednjom dnevnom temperaturom vazduha od 23 do 28  stepeni.

Oko 9, 14, 20, 24. i 29. jula mogući su lokalni pljuskovi s grmljavino, a biće uslova i za pojavu grada i olujnog vetra.Pogledajte i prognozu vremena u Srbiji za jul 2017. godine, dan po dan:

Izvor: www.mojgrad.rsPrognoza za naredne dane 

 

Sezonska prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda


AVGUST 2017: Nastavak leta. Toplotni talasi. Topliji i malo suvlјi avgust. Ipak, avgustovska količina padavina u granicama višegodišnjeg proseka.

Srednja minimalna temperatura vazduha u avgustu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.2ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost avgustovske srednje minimalne temperature vazduha od 18.9ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u avgustu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.3ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom avgusta biće oko 30.1ºS.

Mesečna suma padavina tokom avgusta biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 7 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini avgustovska suma padavina iznosiće oko 43 mm.


SEPTEMBAR 2017: Topliji i malo suvlјi septembar. Ipak, septembarska količina padavina u granicama višegodišnjeg proseka.


Srednja minimalna temperatura vazduha u septembru imaće vrednosti malo iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost septembarske srednje minimalne temperature vazduha od 14.0ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u septembru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.7ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom septembra biće oko 24.7ºS.

Mesečna suma padavina tokom septembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 3 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini septembarska suma padavina iznosiće oko 49 mm.

6 коментара:

 1. ako je metrelogija napredovala što je morala prognoza za oktobar i novenbar zadovoljavajuća

  ОдговориИзбриши
 2. MOLIM VAS U BUDUCE ME OBAVESTAVAJ TE NA MOJ FEJS BUK PROFIL O VASOJ VREMENSKOJ PROGNOZI KOJU DAJETE

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Dovoljno je da lajkujete našu Facebook stranicu i izveštaji će Vam redovno stizati.
   Hvala i pozdrav!

   Избриши
 3. Neki još nisu ni gramatiku savladali, a bi vremensku prognozu iz minute u minutu da prate ej živote😂

  ОдговориИзбриши
 4. Vi i niko od vas nemozete da pogodite ni kako ce vreme za sat da bude,samo s4erete o zagrevanju o susi,a kod nas kisa pada vise nego u Londonu godinama vec

  ОдговориИзбриши